woensdag 18 juli 2012

DDF Photography: Petrovsky & Ramone

Het Nederlandse duo Petrovsky & Ramone bestaat uit Morena Westerik en Petra van Bennekum. Zij brengen de diepte die je soms mist in de modefotografie zonder dat de 'fashion feel' verdwijnt. Één van m'n favo's!! Ik heb een paar van m'n favoriete foto's voor jullie uitgekozen. Meer werk van dit duo is te vinden op: www.petrovskyramone.com.














Femke Agema's "Drijf" Collectie SS12

Ik kwam deze ontwerpster laatst tegen op trendland.com en moet zeggen dat haar stukken een duidelijke statement maken waar we het denk ik allemaal wel mee eens zijn. De Nederlandse zomers zijn niet meer wat ze geweest zijn. Regen en kou horen erbij en alhoewel je erom kan zeuren kun je er natuurlijk ook je voordeel mee doen! Onderstaan een aantal stukken uit haar SS12 collectie. Meer info, foto's en verkooppunten zijn te vinden op www.femkeagema.nl.









Marga Weimans @ Amsterdam Fashion Week (11/7/2012)

De show van Marga Weimans was op z'n zachtst gezegd indrukwekkend. Haar collectie bestaat uit 10 stukken die eigenlijk weinig draagbaar zouden zijn in het dagelijks leven. De modellen kwamen de catwalk op in grote, bijna imponerende jurken. Bij de collectie hoorden ook 10 metalen constructies die de modellen vaak voor zich uit duwden terwijl ze in deze constructies vast leken te zitten.

De show-stopper was de "Call Me Now Dress" wat een jurk bleek te zijn waarin een heleboel mobiele telefoons verwerkt waren. De gasten hadden voorafgaand aan de show een telefoonnummer gekregen om te bellen en met deze jurk werd eindelijk duidelijk waar deze twist goed voor was! Marga Weimans wil met haar collectie graag een link leggen naar andere creatieve disciplines zoals o.a. architectuur. Ik denk dat dit met deze collectie heel goed is gelukt!





(Foto's: Peter Stigter)


Backstage bij Claes Iversen @ AFW

Een kijkje in de keuken van Claes Iversen! Het is altijd leuk om backstage foto's van een show te bekijken vooral omdat je zo vaak een nog beter beeld kunt vormen van een collectie. Ook aan de modellen kun je vaak goed zien wat een ontwerper met zijn show/kleding wil uitstralen. Onderstaand een kleine selectie van de foto's die gemaakt zijn door Team Peter Stigter.


Bloemenprints, bloemenprints en nog meer bloemenprints...


 Ook de make-up kreeg een zomers accent!


Models strike a pose!


 The man himself!


Models ready to go!



(Foto's: Peter Stigter)