dinsdag 17 juli 2012

Double Dutch Favorite: Pauline van Dongen

Pauline van Dongen is zo'n designer die een ultra draagbare collectie weet neer te zetten en tegelijkertijd een verhaal verteld met haar stukken. Het volledige verhaal achter deze collectie kun je op haar website vinden.

KINETIC LANDSCAPES SS12 door Pauline van Dongen




 (Foto's: Mike Nicolaassen)

Claes Iversen opent Amsterdam Fashion Week SS12 (11/7/2012)

Woensdag 11 juli was het weer zover AMSTERDAM FASHION WEEK! Claes Iversen kreeg de eer om deze 17e editie van dit event te openen en deed dit geheel in stijl. De verwachtingen waren hooggespannen en het leek een voorspelbare show te worden, maar naarmate de show vorderden verscheen er steeds meer speelsheid en kleur. Outfits geheel in bloemenprint en zelfs een gigantische bloemencorsage die op de schouder van één van de modellen werd gedragen (zie foto). Het was als de zomer die je eigenlijk niet meer had verwacht, maar die uiteindelijk nog mooier bleek dan dat je ooit had durven dromen! Hoewel we hier een meer extravagante kant van de ontwerper te zien krijgen blijft de collectie heel draagbaar. Natuurlijk heb ik weer mijn favoriete looks voor jullie uitgekozen :)







(Foto's: Peter Stigter)

Double Dutch Favorite: Iris van Herpen!

Ik heb besloten mijn eerste (zeer korte) blogbericht te schrijven over Iris van Herpen. Een Nedenrlandse dame die het ver heeft geschopt in de mode industrie en het einde is wat mij betreft nog lang niet in zicht! Onlangs showde Iris van Herpen voor de 3e keer in Parijs met haar couture show. Onderstaand een aantal van m'n favoriete stukken uit de show.








Double Dutch Fashion!



De naam zegt het al "DOUBLE DUTCH FASHION" is een blog speciaal gemaakt voor de liefhebber van Nederlandse fashion design. Hier zal ik proberen alle Nederlandse fashion designers op een rijtje te zetten (oud&nieuw) en jullie ook up to date houden met alle laatste nieuwtjes!