vrijdag 20 juli 2012

Backstage bij Bas Kosters @ AFW


Is het bij Bas Kosters achter de schermen net zo hilarisch als on stage? Neem zelf een kijkje!!!












(Foto's: Peter Stigter)

donderdag 19 juli 2012

Studio JUX @ Amsterdam Fashion Week

Het Amsterdamse merk Studio Jux showde dit jaar ook op de AFW. Jux toonde een simpele, kleine collectie voor mannen en vrouwen waar veel basics in voorkomen. Het leuke aan deze show was de live muziek die werd verzorg door Cata Pirata. Soms werkt dit storend, maar in dit geval vond ik het erg geslaagd! Studio Jux = design + eco + fair. Neem zelf een kijkje!










(Foto's: Peter Stigter)

LOVE FUCK YEAH! Bas Kosters @ Amsterdam Fashion Week

Van Bas Kosters verwacht je natuurlijk een spektakel, maar voorafgaand aan dit spektakel kregen we eerst nog wat tekst en uitleg bij deze collectie te horen. Margreet Dolman hield namelijk 'on stage' een interview met Bas over van alles en nog wat, maar voornamelijk over hoe deze collectie tot stand is gekomen.

Heel leuk allemaal, maar ik was toch meer geïnteresseerd in de ontwerpen van Bas Kosters! Een collectie zoals we die van Bas gewend zijn met veel uitbundigheden & over the top kleding. Naarmate het einde van de show naderde ontpopte de show ineens in een soort van Trouwfeest met taart en al waar Bas & Mr. X de hoofdrol in speelde... Neem zelf een kijkje!










Deze meneer kan lopen als geen ander... CATWALK QUEEEEEEEEN!!!!







(Foto's: Peter Stigter)

Backstage bij iNDiViDUALS @ AFW

Op de backstage foto's van iNDiViDUALS is te zien hoe het concept echt tot in de puntjes is uitgewerkt. Naast de prachtige kleding en accessoires die de modellen droegen werd er in de visagie zelfs (nep)sproetjes aangebracht op de modellen. Dit versterkte heel erg het Arabische gevoel wat ook heel erg terug te zien was in de kleding. Neem zelf een kijkje!














(Foto's: Peter Stigter)

Lichting 2012 supported by G-Star RAW @ AFW

Tijdens de Fashion Week nam natuurlijk ook weer de Lichting van G-Star Raw plaats. G-Star RAW geeft de 2 beste studenten van alle mode academies in Nederland de kans om hun afstudeercollectie te laten zien aan een wereldwijd publiek. De winnaar van deze Lichting ontvangt een bedrag van 10.000 euro!! Niet slecht om je carriere mee te beginnen! 

Voorafgaand aan de show werd een filmpje getoond waarin alle studenten/ontwerpers hun visie uitleggen & ook aangeven wat ze met het prijzengeld zouden doen mochten ze de wedstrijd winnen:




Natuurlijk heb ik ook van elke ontwerper mijn favoriete looks uitgekozen om met jullie te delen! Mijn persoonlijke favoriet was de lingerie collectie van Tess van Zalinge (AMFI). Heerlijk kleurrijk met een futuristische feel en prachtige lijnen. Als het ooit in de winkels komt te liggen sta ik zeker in de rij! 

Neem zelf een kijkje naar het Nederlandse mode talent van 2012:


DAVID LAPORT (KABK)



JEF MONTES (ARTEZ)



MIRIAM DE WAARD (KABK)



BRIAN GERARDTS (ABKM)



MORTA GRISKEVICIUTE (GRA)



NADJA WERING (WDKA)



SARA VEENSTRA (ABKM)



 DAGMAR LINDEIJER (HKU)



POUL BROUWER (GRA)



 ESTHER KRUYER (ARTEZ)



 ILONA PUTKARADZE (WDKA)



JUDITH VAN VLIET (HKU)



TESS VAN ZALINGE (AMFI)



AND THE WINNER IS.... YVONNE KWOK (AMFI)




(Foto's: Peter Stigter)